Administratieve ondersteuning, jaarwerk, fiscaal jaarwerk en belastingaangiften

Memoriaal Administratiekantoor en Belastingadviseurs biedt ondersteuning bij het voeren van uw administratie. Uiteraard is het mogelijk uw gehele administratie aan ons uit te besteden. Wij leiden uw administratie in de juiste banen.

Uit uw administratie kunnen wij periodiek de aangifte omzetbelasting en loonbelasting opstellen en elektronisch indienen bij de belastingdienst. Jaarlijks kunnen wij voor uw de jaarrekening (balans en verlies- en winstrekening en toelichting) opstellen. Deze heeft u nodig voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting.

Voor de kleinere ondernemers stellen wij een aangifte inkomstenbelasting plus op. Deze is gebaseerd op fiscaal jaarwerk ( balans en winst- en verliesrekening). Dit is wel zo eenvoudig en het bespaart u veel kosten. Het opstellen van een commerciële jaarrekening is sinds 2007 alleen nog maar verplicht bij grote of middelgrote ondernemingen.

Uiteraard blijft het tot de mogelijkheden behoren om een commerciële jaarrekening te laten opstellen, die op commerciële gronden is gebaseerd.

Lopende het administratieproces adviseren wij u gelijktijdig over uw fiscale aangelegenheden. Daarmee zijn we weer buitengewoon efficiënt voor u aan de slag.